Borkóstoló Grúziában
Bármilyen érdekesek is a grúz borok, nem is olyan egyszerű Grúziából bort behozni Magyarországra, mint gondolná az ember. Erről majd talán később, részletesebben beszámolunk.
Most viszont a folyamat egy kellemesebb részéről nosztalgiázunk, amikor belefutottunk egy rövid beszámolóba a Mildiani pincészet oldalán arról a borkóstolóról, ahol kiválasztottuk azokat a boraikat, melyeket forgalmazni fogunk.
A Mildiani egy családi pincészet, melyet 1991-ben alapított négy testvér. Az azóta eltelt években céltudatosan és szorgalmasan fejlődtek. Ennek eredményeként a 2002-es szüretelésű Saperavi-juk ezüstérmet nyert a 2004-es párizsi „Vinalies Internationales” nemzetközi borversenyen. Ez hatalmas szó, mivel a Szovjetunió összeomlása óta ez volt az első grúz bor (és persze pincészet), amely bármilyen nemzetközi elismerést kapott. Így újra feltették ezeket az ősi grúz borokat a térképre. Mi pedig örömmel hozzuk el és tesszük fel őket a magyar asztalokra.